DVC De Zwaluw

Het dagverzorgingscentrum werd opgericht in 2014 in tijdelijke lokalen van de oude campus ’Sint Jozef’ van het AZ Damiaan ziekenhuis om tegemoet te komen aan de stijgende vraag voor ondersteuning van de thuiszorg. Sinds mei 2015 zitten we in ons gloednieuw dagverzorgingscentrum “De Zwaluw”.

Ons dagverzorgingscentrum is elke werkdag geopend van 8u30 tot 17u.

Wie kan er bij ons terecht ?

Wij willen een tijdelijke opvangmogelijkheid bieden voor alle 65 – plussers die nog zelfstandig of met hulp van mantelzorgers thuis wonen, maar overdag :

Zinvolle dagbesteding, sociaal contact, zorg en reactivatie zoeken

Hun mantelzorger af en toe eens de nodige ruimte wensen te bieden (om bijvoorbeeld boodschappen te doen, om even uit te rusten om zo de zorg te kunnen volhouden, …)

Hoe verloopt uw aanvraag en wat brengt u mee bij inschrijving?

Voor alle inlichtingen en reservaties kunt u terecht bij onze verantwoordelijke voor het dagverzorgingscentrum op het nummer 059/ 33 96 25 of bij afwezigheid op het algemeen nummer 059/70 16 13. U kan ook contact opnemen via email: dezwaluw@gvo.be.

Tijdens een kennismakingsgesprek, waarin gepolst zal worden naar de reden van uw aanvraag, kan de frequentie van de bezoeken aan het dagverzorgingscentrum worden vastgelegd.

Bij inschrijving brengt u volgende zaken mee:

Uw identiteitskaart

5 kleefbriefjes van de mutualiteit

Uw katz – schaal

Adressen en telefoonnummers van uw contactpersonen en thuiszorgdiensten

Uw medicatielijst
 

Wat kunnen wij u aanbieden?

Wij bieden u aangename en zinvolle dagbesteding.

Het dagverzorgingscentrum is ingericht met een open keuken en bij mooi weer kunnen we genieten op het terras.

’s Morgens starten we met een tas koffie en ook in de namiddag is er een koffiepauze voorzien. ’ s Middags bieden wij u een warme maaltijden aan, die we meestal zelf klaarmaken.

Over de middag is er de mogelijkheid om te rusten in onze gezellige rustruimte of in bed in de slaapkamer.

U heeft de mogelijkheid om deel te nemen aan een gevarieerd activiteitenaanbod waarbij lichamelijk en/of mentaal functioneren wordt gestimuleerd en onderhouden.

Indien gewenst kunt u ook beroep doen op onze hygiënische en/of verpleegkundige hulp & dienstverlening (kapper, pedicure, bad nemen, …)

 

Wat betaalt u hiervoor?

U betaalt 24,10€ / dag ( excl. Vervoer)

Sommige mutualiteiten bieden u een tussenkomst. Verdere info hieromtrent kunt u verkrijgen bij onze verantwoordelijke van het dagverzorgingscentrum of uw mutualiteit.

Wenst u beroep te doen op de vervoersdienst, dan kunnen wij dit voor u regelen.